tsurumi pumpe

 

Tsurumi je Japanska kompanija osnavana daleke 1924 godine u Japanu. Glavni i osnovni proizvodni program od samog osnivanja predstavljaju pumpe za vodu. 1954. godine su proizveli prvu potapajuću pumpu za vodu, što sada predstavlja glavni proizvodni program ove kompanije. Tsurumi sa njihovom fabrikom u Kjotu, sa godišnjom proizvodnjom od 1 milion pumpi, je zauzeo mesto lidera u proizvodnji potapajućih pumpi.

Tsurumi pumpe predstavljaju spoj kvaliteta, robusnosti, izdržljivosti, lakog servisiranja i veoma dugog radnog veka. Glavne karakteristike pumpi koje Tsurumi pumpe izdvaja od konkurencije su dupli mehanički zaptivač, kompletno u uljnoj komori, podizač ulja, za kompletno podizanje ulja bilo u horizontalnom ili vertikalnom položaju, i kompletno hlađenje kako donjeg tako i gornjeg mehaničkog zaptivača, što omogućava apsolutan rad na suvo, ugrađena termalna resetujuća bimetalna zaštita motora, uvodnik kabla sa epoksi zaštitom.

Tsurumi u svojoj ponudi nudi:

– Pumpa do 1mm, idealna za ispumpavanje vode sa ravnih površina i pražnjenje vode do najmanjeg mogućeg nivoa. Poseduje u sebi nepovratni ventil tako da prilikom prekida rada voda se ne vraća nazad, potpuno je sposobna za rad na suvo bez prisustva tečnosti. Sve to omogućava da se pumpe bez prekida rada može prenositi sa mesta na mesto i prazniti vodu do najmanje tačke od 1 milimetra.

– Monofazne pumpe malih dimenzija za šahtove do 100mm. Široka ponuda profesionalnih pumpi za odvodnjavanje teže pristupačnih mesta i šahtova. Dostupne su i sa senzorom nivoa vode koji omogućava automatski rad pumpe.

– Pumpe od aluminijuma za teže uslove rada. Lagane i prenosive pumpe za profesionalnu upotrebu

– Pumpe od sivog liva za najteže uslove rada. Robusne i pouzdane pumpe spremne za sve uslove rada. 

– Pumpe sa agitatorom za razbijanje, podizanje i mešanje mulja sa vodom i njegovo pumpanje. Dostupne verzije i od aluminijuma i od sivog liva. Za pumpanje tečnosti sa 10 do 40% čvrste matarije.

– Pumpe velikog kapaciteta za odvodnjavanje velike količine vode u kratkom vremenskom intervalu

– Pumpe velike visine dizanja, čak do 216 m, za pumpanje tečnosti na veliku visini ili na veliku udaljenost.

– Pumpe na motorni pogon, kako na benzin tako i na dizel. Dostupni modeli kako za čistu vodu tako i za otpadnu vodu.

Svi modeli pumpi su dostupni na lageru u Evropi. Preko 17000 pumpi dostupnih kranjnim korisnicama u veoma kratkom vremenskom roku.